Logo pilotaAgrupació Esportiva Clubs Alt Maresme (AECAM) va ser el nom donat a l'entitat que es va crear fa uns anys, poc més enllà del 2000, com a unió de dos clubs de bàsquet: d'una banda el CB Malgrat, amb molta antiguitat i renom (va arribar a jugar a les lligues nacionals), i d'altra banda el CB Santa Susanna, que començava a introduir-se amb força en aquest esport. La unió va sorgir gràcies a l'entesa i el treball d'ambdues juntes, que arribat el moment van trobar diversos motius per creure-ho convenient.

Entre altres raons, amb la fusió s’augmentava molt el nombre de nens de l’escola, base important de tot club de bàsquet, i també es passava a disposar de dos pavellons, que donaven més disponibilitat i flexibilitat per a les hores d'entrenament per tots els equips i jugadors. També feia possible que els nens d'ambdós pobles poguessin jugar en equips de la seva edat, ja que amb més jugadors disponibles s'aconseguia tenir equips en gairebé totes les categories.

Aquesta suma de sinergies ha fet, amb el pas dels anys, que l’AECAM sigui un dels clubs més importants i amb més nombre d’equips del Maresme. A dia d'avui, sumant totes les categories, tenim al voltant de 15 equips participant en competicions de la Federació Catalana de Bàsquet, així com un grup d'escola de bàsquet per als més menuts, d’iniciació a aquest esport. Recentment també hem signat un conveni de col·laboració amb el Club Esportiu El Vilar, de la Fundació Aspronis, per a persones amb discapacitat intel·lectual.